fbpx

Kommunikáció krízis

piros telefonfülke
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest

A naponta változó krízisben kommunikálj folyamatosan a csapatoddal.

Az összes korábbi és jelenlegi ügyfelemnél a home office működik. A legtöbbnél ez egy új és ismeretlen formátum a mindennapi munkához.

Emiatt vezetőként az egyik legfontosabb feladat, hogy folyamatosan tájékoztasd a kollégákat a fejleményekről. A kommunikáció a TE feladatod, és az, hogy képben legyél pláne, ha szinte óráról órára változik a helyzet.

Ugyanakkor szelektálj megfelelően. Kerüld a hype-ot és a felesleges pánikot. A média arra fókuszál, ami új hír és gyakran figyelmen kívül hagyja a „big picture”-t. Emiatt nem minden esetben tesznek különbséget a tények, feltételezések és marhaság között.

Válogasd meg az információforrásokat alaposan. Persze a kollégák sem egy barlangban élnek egy kő alatt. De ne gondold, hogy mindent tudnak.

Hasznos lehet egy rendszeresen kiküldött összesítő, amelyben a cég álláspontját is képviselitek (pl hírlevél). Ne tarts vissza információt csak azért, mert lehet, hogy holnapra az változni fog.

Nem kell kőbe vésni most semmilyen stratégiát. Legyen ez egy élő dokumentum, ami az aktuális állapotot tükrözi.

Frissítsd, legyen a kommunikáció folyamatosan, emeld ki a kritikus változásokat és ne tartsd a szürke ködben azokat, akikben a legjobban megbízol.

Oszd meg a cikket a barátaiddal!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: google
Tovább az eszköztárra