fbpx

Hangosabban minden szónál

nő, mikrofon, beszél, megafon
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Az évezredek alatt egyes törzsek hatalmas távolságokat vándoroltak a több élelem, jobb életkörülmények reményében. Kulturális és alapvetően az életben maradás szempontjából is fontos volt a kommunikáció.

Emiatt megtanultunk nem csak szavakkal, de a testünkkel is beszélni. Ma már tudjuk, hogy a kommunikáció nagyobb része nonverbális. Magyarul, ha azt kamuzod a nagyinak, hogy ízlett a főzelék, de olyan fejet vágsz, mint Hide the pain Harold, akkor könnyen bajba kerülhetsz.

A gesztikulációnak a tanulásban is nagy szerepe van. A legújabb tanulmányok szerint, ha egy idegen nyelvet úgy tanulunk, hogy a kimondott szavakat közben elmutogatjuk, sokkal könnyebben jegyezzük meg azokat.

Sokszor azonban megfeledkezünk arról, hogy a testbeszéd mennyire fontos szerepet játszik a kommunikáció folyamatában. Tény, hogy nem jut eszünkbe a mimikára figyelni, amikor egy elsózott fasírtot próbálunk jóízűen elfogyasztani.

Mondod vagy csinálod

A testbeszéd csak az egyik módja annak, hogy bebizonyítsuk, komolyan gondoljuk azt, amit mondunk. Aszerint cselekedni és élni a mindennapokat még annál is fontosabb.

Ezt a gondolatot az életünk szinte minden területére felfűzhetjük.

Sportolóként: nem az a cél, hogy arról beszélj milyen remek csapatjátékos vagy hanem az, hogy bebizonyítsd az edzéseken és a meccseken, hogy milyen csapattárs vagy.

Vállalkozóként: ne kürtöld a világba, te milyen jól bánsz az ügyfeleiddel, hanem mutasd meg nekik úgy, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtod nekik.

Tűzoltó, katona és vadakat terelő juhászként: ne magyarázd el te milyen jól végzed a munkádat, hanem mutasd meg mennyire szereted, amit csinálsz úgy, hogy minden napot sikeresen zársz.

Az, ahogy viselkedünk többet mond 1000 szónál. Elárulja azt, hogy kik vagyunk és milyen emberek vagyunk valójában. Az apró tettek és cselekedetek, melyeket minden nap ismételsz alapvetően meghatározza azt, hogy mások hogyan vélekednek rólad.

Kedves, mogorva, őszinte, álszent, naív.

Nem csak attól függ, hogy mit mondunk, hanem attól is, hogy mit teszünk. Az egész, csak rajtunk múlik.

Szeretnél változtatni az apró dolgokon? Akkor ez a program, neked készült.

Oszd meg a cikket a barátaiddal!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google

Ne maradj le semmiről:

Értesülj a legújabb programokról, eseményekről és a legfrissebb tartalmakról:
Tovább az eszköztárra