fbpx

A türelmes ambíció

nő, egyensúly, yoga
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Gyakran elfelejtjük, hogy milyen értékes dolog az ambíció. Holott alapvetően az ambíció hajt minket előre. Ugyanakkor emiatt vagyunk türelmetlenek, ami egy fura ködbe burkolja a lehetőségeket, így azokat nehezen vesszük észre.

Ismerős lehet az érzés, amikor nagyon szeretnél már elkezdeni valamit, egy tervet megvalósítani, de valami vagy valaki miatt még várnod kell.

Az érzelmi hullámvasút ilyenkor könnyen elhamarkodott döntésekhez vezethet.

Türelmesnek lenni és várni legalább olyan fontos, mint tudni azt, mire is várunk pontosan. Az óriási zaj, ami körül veszi a mindennapjainkat állandóan azt az érzést keltik bennünk, ha nem cselekszünk: végünk van.

Bedőlünk annak téves elképzelésnek, hogy a siker titka az folyamatos cselekvés. Dolgozz többet, olvass többet, figyelj, tanulj, boom felrobbant a fejed. Nem csoda, hogy a legtöbben emiatt megelégednek a kényelmes középszerűséggel.

Amikor egy rendkívül cél orientált emberrel dolgozom, akkor sokszor nem tudják megmondani azt, hogy miért is csinálják azt, amit csinálnak. Miért dolgoznak éjt nappallá téve, viselnek el brutális mennyiségű stresszt és pörögnek a fejükön 0-24.

Nekik azt szoktam javasolni, hogy egy kicsit lassítsanak le, legyenek türelmesek és apró, fegyelmezett, következetes lépésekkel haladjanak előre. Azért, mert nem ma neveznek ki vezetőnek az nem azt jelenti, hogy holnap sem fognak.

A kérdés az, hogyan teremthetjük meg az egyensúlyt az ambíció és a türelem között?

Hogy elültessük a magot és meg is várjuk a gyümölcs érését a szüret előtt.

Oszd meg a cikket a barátaiddal!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google

Ne maradj le semmiről:

Értesülj a legújabb programokról, eseményekről és a legfrissebb tartalmakról:
Tovább az eszköztárra