fbpx

3 ötlet, 2 gondolat, 1 kérdés – #2

balance and bloom, kovács roland
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Az elmúlt egy héten olyan történ, amit még soha az életemben nem csináltam. 3 különböző napon is sütöttem szalonnát. Na bumm. Csak az egyik volt tervezett a többi teljesen random.

Mindemellett azon gondolkodtam, hogy a 3 ötlet, 2 gondolat, 1 kérdés következő részében mit osszak meg veletek.

A szalonna pörgetés mellett az események is felpörögtek, úgy tűnik az emberek a nyári szabadságok után szeretnek fejest ugrani az új kihívásokba, aminek én rettentően örülök, mert nagyon sok érdekes emberrel fogok együttműködni.

De nem is szaporítom a szót, lássok a 3 ötletet, ami legjobban csiklandozta az elmém ezen a héten.

3 ötlet

  • Egy egyszerű stratégia, ami nagyon sok fejfásától megkímélhet: ne menj bele a jelentéktelen vitákba. Valaki nem ért egyet veled? Na és? Mosolyogj, konstatáld, hogy másképp gondolkodik és lépj tovább. Mások vagyunk, nem kell senkit sem meggyőznünk. Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig tiéd legyen az utolsó szó. Rengeteg időt spórolhatsz meg így.

  • Te ismered saját magad és a gondolataid a legjobban. Mindenki más arról ismer ahogy cselekedsz és amit teszel. Gyakran érezzük azt, hogy az emberek nem értenek meg minket vagy félreértenek. Ezért fontos megtanulni azt, hogyan fejezzük ki magunkat a legjobban annak érdekében, hogy mások is ugyanazt érezzék, amit mi.

  • A szokásaid kialakulnak akár akarod, akár nem. Mindaz, amit ismétlődően teszel, az megerősödik. Legyen szó jó vagy rossz szokásról. Ha már így van, akkor nem lenne jobb inkább olyan szokásokat kialakítani, amelyek közelebb visznek a céljaidhoz? Nem pedig az ellenkező irányba.

2 gondolat

„A szenvedély általában felfedezhető azokban, akik részletesen beszámolnak róla, kivé akarnak válni és milyen lesz majd a siker íze – talán még azt is pontosan meg tudják mondani, mikor szándékozzák elérni a céljukat, vagy kifejezik jogos és őszinte aggodalmukat az ilyen teljesítménnyel együtt járó terhek miatt. Elsorolnak mindent, amit tenni fognak, vagy amit eddig tettek, csak egyvalamit nem tudnak felmutatni: a haladást. Mert az csak ritkán van. Ez a szenvedély paradoxona.”

Ryan Holiday – Az ego az ellenség

„Ha lehetne egy konferenciatermünk, mit kezdenénk vele? Mert lehetne, még ha csak egy napra is. Ha százakhoz eljuthatnánk, mit mondanánk? Természetes, hogy eljuthatunk százakhoz könnyebben és hatékonyabban, mint valaha. Ha egy vevőkből, munkatársakból vagy tudós kollégákból álló törzs élére állhatnánk, melyik társulást választanánk? A képességünk, hogy kapcsolatokat teremtsünk, összejövetelt szervezzünk, hogy valamit elindítsunk most sokkal gyorsabban és könnyebben kihasználható, mint korábban bármikor.

Nem az a dolgunk, hogy a munkákat végezzük. Az a dolgunk, hogy kitaláljuk, mihez kezdjünk.”

Seth Godin – Ikarosz tévedése

1 kérdés

Mi az, amit többször kellene csinálnod, hogy elérd azt, amit szeretnél? Mi az, amit kevesebbszer?

Oszd meg a cikket a barátaiddal!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google

Ne maradj le semmiről:

Értesülj a legújabb programokról, eseményekről és a legfrissebb tartalmakról:
Tovább az eszköztárra